Tînăra interpretă Stela Botez a devenit laureată a festivalului-concurs „Vară, vară, primăvară”, desfăşurat la Sibiu, România. Ea a luat premiul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale „Cindrelul – Junii” Sibiu.

Imagine„Am auzit despre acest concurs mai demult de la colegii de cântec din România și anul ăsta am hotărât să merg și eu să particip ca să gust din experiența acestui concurs și, de ce nu, să vad Sibiul.”, spune Stela. Ea a încîntat publicul şi juriul festivalului cu doina ”Primăvara când sosește” și cu cântecul de dragoste ”Măi Ionel, când îi pleca”.

Aşa cum declară organizatorii, festivalul este dedicat celor ce iubesc folclorul autentic, atât din România, cît şi din diasporă. ”La preselecția concursului au venit aproximativ 60 de tineri din toată țara, iar concursul propriu-zis a purtat bătălia între 21 de concurenți. Sunt tineri interpreți de folclor din toate zonele României și din diasporă. La preselecție a mai venit un băiat din Căușeni, dar el din păcate nu a trecut, așa că, am rămas eu singura din Republica Moldova”, povesteşte Stela.

Juriul concursului a fost alcătuit, ca de fiece dată, din personalităţi marcante din folclor, muzicologie și etnomuzicologie din România.

Festivalul – Concurs al Tinerilor Interpreţi de Muzică Populară “Vară, vară, primăvară” s-a desfăşurat în perioada 3-5 aprilie, la Casa de Cultură a Sindicatelor Sibiu. Anul acesta evenimentul a a juns la cea de-a XVII-a ediţie. Festivalului este organizat anual de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale „Cindrelul – Junii” Sibiu, cu sprijinul Consiliului Judeţean Sibiu şi în colaborare cu Cercul Militar Sibiu.

StelaLista cîştigătorilor Festivalului „VARĂ, VARĂ, PRIMĂVARĂ” 2013 , Sibiu:

Trofeul Festivalului:   Andra Ioana Matei   (judeţul Suceava)

Premiul I  – Marian Medregoniu (judeţul Mehedinţi),

Premiul II – Ionela Sterp (judeţul Sibiu),

Premiul III – Letiţia Boroi (judeţul Argeş),

Premiul Publicului – Ionela Sterp (judeţul Sibiu)

Premiul CJCPCT „Cindrelul-Junii” Sibiu – Stela Botez (Republica Moldova)